Окупанти готуються атакувати на Запорізькому напрямку: ЗСУ пояснили, чого хоче ворог

Військові підготовки окупантів на Запорізькому напрямку
Військові підготовки окупантів на Запорізькому напрямку

На півдні України російські окупанти можуть почати штурми найближчими днями з метою перерізати логістичні шляхи від Запоріжжя до східного фронту. Про це повідомив речник Сил оборони Півдня України Владислав Волошин в ефірі телемарафону. Він зазначив, що ситуація на цьому напрямку є складною.

За словами Волошина, хоча кількість штурмів на півдні України менша в порівнянні з іншими районами, ситуацію у цьому регіоні вважають складною через постійні ворожі обстріли та ракетні та авіаційні удари. Окупанти намагаються взяти під контроль Оріхів та Малу Токмачку, оскільки це дозволить їм перерізати логістичні шляхи, що йдуть від Запоріжжя на схід України, де знаходяться позиції українських сил оборони. Розповідаючи про нові загрози, спікер Сил оборони Півдня зазначив, що ворог активізує штурмові групи поблизу Оріхова та Роботина.

За словами Волошина, окупанти частіше використовують швидкі транспортні засоби, такі як мотоцикли та квадроцикли, для подолання відстані до українських позицій у траншеях. Ворог уникає важкої броньованої техніки та озброєння, яке може підірватися на мінно-вибухових загородженнях. Після штурму група закріплюється на траншеї. Ця тактика довела свою ефективність в інших районах, тому вірог буде продовжувати її застосовувати на Запорізькому напрямку.

Нагадаємо, що окупанти на Запорізькому напрямку значно підсилили свою артилерію. Окрім цього, речник «Легіону Свободи» Костянтин Денисов повідомив про активізацію наступальних дій росіян у Запорізькій області.

Читайте також

На війні загинув український гандболіст
сьогодні, 19:22 36 переглянули
Фото загиблого українського гандболіста на фоні прапора