Окупанти локально наступають під Бахмутом: аналітики ISW оцінили рівень загрози

Згідно з повідомленням Інституту вивчення війни (ISW), російські загарбники розпочали локалізовані наступальні операції на Бахмутському напрямку й посилили атаки поблизу самого Бахмута. 

За даними українського Генштабу, протягом 8-9 листопада було зафіксовано майже 30 атак російських сил на північний захід і південний захід від Бахмута, що є незвично високою кількістю порівняно з попередніми даними. 

Інформація російських воєнкорів свідчить про те, що окупанти ввійшли в Кліщіївку і відкинули українські війська від залізниці, що проходить поблизу населеного пункту. Проте, ці дані ще не підтверджені. 

Згідно з геолокаційними кадрами, російські війська зайняли позиції на схід і захід від залізничної колії в Кліщіївці. 

Близько Андріївки також тривають інтенсивні бої. Поява локальних наступальних операцій на Північному Заході та Півдні Заході від Бахмута є тактичним маневром для використання слабкостей українських військ з даного напрямку, зауважують аналітики. 

Протягом минулої доби відбулося 69 бойових зіткнень і надано чотири удари по районах зосередження особового складу, зброї та військової техніки противника. Ракетні війська також уражують пункти управління та артилерійські засоби на стороні противника.