Окупанти наближаються до Покровська: британська розвідка оцінила ситуацію

Британська розвідка аналізує ситуацію у Покровську
Британська розвідка аналізує ситуацію у Покровську

Окупанти наблизились до Покровська.

Упродовж минулого тижня російські окупанти продовжували свій наступ на місто Покровськ в Донецькій області. За даними міністерства оборони Великої Британії, вони наблизились до його околиць на відстань приблизно 10 кілометрів.

Розвідка Великої Британії зазначає, що темп просування росіян може сповільнитися, коли вони стикаються з житловими районами міста.

Захоплення Покровська може суттєво вплинути на українські лінії постачання, подовжити і перенаправити їх, що ускладнить поповнення запасів до ключових опорних пунктів між Часовим Яром і Вугледаром.

«На інших напрямках фронту на сході та півдні України оперативна ситуація залишається без суттєвих територіальних змін із низьким темпом бойових дій», – зазначено в звіті.

Покровський напрямок став найгарячішим на фронті, де тривають важкі бої. Заступник командира 3-ї штурмової бригади Максим Жорін прогнозує серйозні наслідки для України при втраті Покровська.

Недавно російські окупанти також здійснили успішне просування на північ від Часового Яру до східної Григорівки.

За прогнозами The Telegraph, російські війська продовжують активно наближатися до Покровська і можуть досягти міста до середини вересня, хоча його повне захоплення їм не вдасться.

Читайте також