Окупанти нарощують сили на Запоріжжі

Зображення з окупантами на Запоріжжі
Зображення з окупантами на Запоріжжі

Російські війська поповнюють свою чисельність у Запорізькій області

За словами речника оперативного угруповання військ "Таврія" Дмитра Лиховія, в Запорізькій області наразі перебуває понад 90 тис. російських окупантів. Проте, він зазначає, що немає загрози наступу з боку противника. Росіяни в Запорізькій та Херсонській областях не можуть проводити результативні наступальні дії далі від своїх поточних позицій.

За Лиховієм, наразі характер бойових дій у цій області полягає у позиційному протистоянні через те, що росіяни не можуть проводити активні штурмові наступальні дії на декількох напрямках одночасно.

Проте, військові також зазначають, що аномальна спека впливає на обидві сторони конфлікту, створюючи дискомфорт на фронті. Натомість, зима та низькі температури можуть бути навіть гіршими, оскільки бійцям доведеться розпалювати вогонь для обігріву, що може привернути увагу ворожих сил.

«Якщо взяти чисельність особового складу противника, наприклад, в самій Запорізькій області, то росіян тут досить багато, майже 90 тис. І спостерігається приріст цієї кількості - десь за останні три тижні додалось ще дві тисячі. Однак, наша розвідка говорить, що різких суттєвих змін, які впливали б на зміну характеру бойових дій, немає», - заявив Лиховій.
До слова, українські військові збили російський бойовий літак Су-25 на Покровському напрямку. Літак спільно з іншим Су-25 намагався обстрілювати позиції Сил оборони.

Читайте також