Окупанти переслідують за українську мову мешканців окупованої частини Запорізької області

Українська мова на окупованих територіях Запоріжжя майже не вживається

Запорізька обласна військова адміністрація повідомила, що українською мовою майже ніхто не розмовляє на окупованих територіях Запоріжжя. Окупанти вважають україномовних людей ворогами. Керівник адміністрації Іван Федоров розповів, що окупанти визнають російську мову, а українську намагаються припинити і замінити російською. Хоча на окупованій території є люди, які розмовляють українською, окупанти не забирають їх в полон, але утискують у їх правах. Щодо співпраці, то деякі вчителі погодились співпрацювати з окупантами, але це маленька кількість.

Окупанти введли проросійську пропаганду в школи на окупованих територіях

Загарбники на окупованих територіях Запорізької області створили 159 первинок “Руху перших”, щоб нав'язати українським дітям проросійські ідеї. Іван Федоров повідомив, що приблизно 3 тисячі дітей потрапили в проросійське навчання. Російська Федерація називає цих дітей “послідовниками традицій піонерії“.

У окупованій Запорізькій області з'явились багато росіян

Запорізька обласна військова адміністрація повідомила, що окупанти перевезли на територію окупованого Мелітополя приблизно 50-60 тисяч росіян. Це стало причиною того, що людям з думками про Україну стало важко жити на тимчасово окупованій території Запорізької області. Кількість росіян на області ще більша.