Окупанти просунулись під Торецьком та Селидовим, а ЗСУ мали успіх біля Суджі – звіт ISW

Окупанти біля Торецьк та Селидово
Окупанти біля Торецьк та Селидово

Українські війська досягли успіху на північ від міста Суджа в Курській області, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW), цитуючи джерела. Геолокаційні кадри засвідчують, що ЗСУ просунулися на схід від Черкаського Поріччя, що знаходиться на північ від Суджи.

Одночасно, російські війська здійснили просування в районі Торецька та Селидового в Донецькій області. Наразі, інформація про захоплення російськими військами селища Плехово є непідтвердженою.

У Харківській області російські загарбники не мали жодного підтвердженого просування під час наступальних операцій на поблизу Вовчанська і Стариці.

У Луганській області також не спостерігалися підтвердження просування російських військ. Зокрема, інформація про їх захоплення Куп'янська та Кругляківки не підтверджена.

У Донецькій області російські війська продовжують наступальні дії у районі Часового Яру, але наразі жодних змін у лінії фронту не зафіксовані. Підтвердження про просування на південь від міста Жовтневого також немає.

В районі Торецька та Селидового війська РФ просунулися, але цю інформацію не було підтверджено ISW. Так само, інформація про просування до Воздвиженки та Гірника не мала підтвердження.

Наразі, російські окупанти не мають жодного просування в Херсонській області.

Читайте також