Окупанти просуваються на Донеччині: аналіз ISW

Аналіз ISW: просування окупантів на Донеччині
Аналіз ISW: просування окупантів на Донеччині

За зведеннями американського Інституту вивчення війни (ISW), російські окупанти продовжують просуватися на Донецькій області, зокрема біля Часового Яру, Торецька та Покровська.

Війська РФ намагаються розширити системи зв'язку в районі Липців, а також на північ від Харкова, в районі Липців, Стариці і Вовчанська. Однак підтвердженого просування не відбулося.

16 серпня російські джерела повідомляли про те, що окупанти просунулися на північ від Піщаного, але ці твердження не були підтверджені. Російські війська також продовжують наступальні операції в інших районах Донецької області.

Окупанти активно діють поблизу Сіверська, Білогорівки, Верхньокам'янського та інших населених пунктів. Вони також просунулися на південь від Торецька та вражають своїми діями населені пункти східніше Покровська.

Водночас, російські блогери поширюють інформацію про просування російських сил поблизу Желаного та Миколаївки. Але ці звіти не мають підтвердження.

Російські війська продовжують активні дії на заході від Донецька та на кордоні Донецько-Запорізької області. Вони наземними штурмами беруть під контроль околиці Рівнополя та здійснюють обмежені наступальні операції на заході Запорізької області.

Тривають позиційні бої на лівобережній Херсонщині, зокрема на північ від Кринок, де розташовані українські плацдарми.

Читайте також