Окупанти різко зменшили кількість атак на Авдіївському напрямку – Генштаб

764-та доба повномасштабної війни Росії проти України триває. За цей час ворог здійснив 48 бойових зіткнень. Військові Штабу повідомили, що російські сили нанесли 4 ракетних і 77 авіаційних ударів, а також провели 53 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Ці удари були спрямовані на позиції українських військ та населені пункти.

Ситуація на Волинському та Поліському напрямках

Оперативна обстановка на цих напрямках не змінилася. Немає ознак формування наступальних угруповань противника.

Ситуація на Сіверському та Слобожанському напрямках

Російські війська залишаються в прикордонних районах, проводять диверсійно-розвідувальну діяльність і здійснюють обстріли населених пунктів з території РФ. Ворог також збільшує кількість мінно-вибухових загороджень на кордоні з Україною. Останнім часом населені пункти, які потерпіли від артилерійських обстрілів із території РФ, включають Леонівку, Сеньківку, Клюси, Сергіївку, Сімейкине, Ветеринарне, Високу Яругу та Красне.

Ситуація на Куп'янському напрямку

На цьому напрямку ворог не здійснював наступальних дій. Однак були авіаційні удари в районі населеного пункту Борова. Також під обстрілами опинилися Синьківка, Степова Новоселівка та Котлярівка.

Ситуація на Лиманському напрямку

Українські військові зуміли відбити чотири атаки противника в районах Терні та Білогорівка, де ворог, з підтримкою авіації, намагався прорвати оборону. Противник також наніс авіаційний удар в районі Ямполівки. Артилерійським та мінометним обстрілам піддалися понад 10 населених пунктів, серед них Невське, Терни, Ямполівка та Торське.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Українські військові забезпечили відбиття 11 атак противника в районах Часів Яр, Нового, Кліщіївки та Андріївки. Ворог також наніс авіаційні удари в районах Миколаївки, Залізного, Андріївки та Диліївки. Більш ніж 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл, включаючи Богданівку, Калинівку та Часів Яр.

Ситуація на Авдіївському напрямку

Українські військові успішно відбили одну атаку у районі Семенівки, де ворог намагався висунути наші позиції. Також були авіаційні удари в районах Очеретина, Уманського та Бердичі. Понад 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл, включаючи Новокалинове, Новобахмутівку, Семенівку та Невельське.

Ситуація на Новопавлівському напрямку

На цьому напрямку сили оборони продовжують стримувати ворога в районах Георгіївки та Новомихайлівки, де ворог намагався 13 разів прорвати оборону. Також були авіаційні удари в районах Красногорівки та Костянтинівки. Понад 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл, включаючи Георгіївку, Парасковіївку, Костянтинівку та Вугледар.

Ситуація на Оріхівському напрямку

У районах Роботиного, Вербового та Приютного російські війська за допомогою авіації атакували позиції наших військ восем разів. Також були авіаційні удари в районах Старомайорського та Малинівки. Більш ніж 10 населених пунктів потрапили під артилерійський та мінометний обстріл, включаючи Малинівку, Червоне, Білогір'я, Новоданилівку та Щербаки.

Ситуація на Херсонському напрямку

За минулу добу ворог здійснив одну атаку на позиції наших військ на лівому березі Дніпра. Більш ніж 10 населених пунктів зазнали артилерійських та мінометних обстрілів, включаючи Кринки, Тягинку, Іванівку, Новоберислав та Херсон.

За добу українська авіація нанесла удари по 14 об'єктах, де зосереджені сили та техніка противника. Крім того, наші протиповітряні оборонні системи знищили одну керовану ракету. Ракетні війська також здійснили удари по пунктах управління, засобах протиповітряної оборони, артилерійських установках та складах боєприпасів противника.

Нагадаємо, що українські військові змогли стабілізувати ситуацію на фронті, однак можливий новий контрнаступ з боку Росії. Раніше у Севастополі впав у море російський літак.