Окупанти розстріляли дев’ятьох українських військових на Курщині

Меморіальна дошка загиблим українським військовим на Курщині
Меморіальна дошка загиблим українським військовим на Курщині

Окупанти розстріляли дев'ятьох українських військових на Курщині

Окупанти вчергове порушили правила ведення війни, в результаті чого дев'ять українських військових були розстріляні на Курщині. Таку інформацію надали аналітики DeepState.

«Від наших джерел у 1 окремому танковому батальйоні стало відомо, що 10 жовтня підари розстріляли дронів та суміжників в районі н.п. Зелений Шлях. Деталі обставин з'ясовуються, але відомо, що хлопці виходили на позиції з думками, що вони у відносному тилу, але змушені були вступати в контакт з ворогом та відстрілювались. Однак, через обмежену кількість боєприпасів, вони були змушені здатися», – зазначено у повідомленні.

Згідно зі звітом DeepState, загальна ситуація на Курщині далеко не радісна. Сили Оборони здійснюють стабілізаційні заходи, однак відновити втрачене вкрай складно.

Нагадаємо, що уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив про звернення до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) щодо можливого розстрілу окупантами 16 українських військовополонених на Покровському напрямку.

Варто зазначити, що незалежна міжнародна комісія ООН, що розслідує порушення в Україні, виявила нові докази катування українських цивільних та військовополонених Росією на окупованих територіях України та в РФ.

Читайте також