Окупанти рвуться до річки Оскіл, ЗСУ гнучко контратакують – звіт ISW

Окупанти біля річки Оскіл, ЗСУ контратакують
Окупанти біля річки Оскіл, ЗСУ контратакують

За останні тижні російські війська намагаються створити плацдарм поблизу річки Оскіл на Харківщині. Їхні дії спрямовані на виявлення вигідних позицій в районі Піщаного, Колісниківки та Кругляківки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни.

Експерти зазначають, що контроль росіян над виступами української армії у напрямку Куп'янськ-Вузловий і Глушківка не гарантований. Російські війська не мають здатності до прискорення свого просування вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, і навіть на інших напрямках їхня тактична ініціатива не принесла успіху.

Попередні звіти Інституту вивчення війни також підтверджують успішні контратаки ЗСУ неподалік від Невського та Кремінної, що свідчить про їхню гнучкість у протистоянні російським силам.

Дослідження Інституту

Згідно зі звітом Інституту, російська Федеральна служба безпеки не ефективно координує дії регулярних військ РФ у Курській області, оскільки вона зосереджена на боротьбі з малими терористичними групами, а не з великими регулярними військами, що проводять комбіновані атаки на фронті.

За даними Інституту, Сили оборони України продовжують наступальні операції в Курській області, втім, росіяни відбили десятки населених пунктів, зокрема Кремінну, Торецьк, Покровськ і Вугледар. Натомість ЗСУ успішно відбивають позиції окупантів у Вовчанську.

Читайте також