Окупанти сперечаються, хто з них краще воює на Донбасі

У Росії почались суперечки щодо розподілу відповідальності за невеликі тактичні успіхи на фронті в районі Бахмута на Донеччині. Акцент у російському інформаційному просторі зміщується на триваючу наступальну операцію із захоплення Мар'їнки.

Приватна військова компанія "Вагнер", батальйон "Спарта", а також оперативно-тактичні бойові з'єднання "Каскад" та "Русич" ще до помітних успіхів на війні в Україні вже сперечаються про найбільший вплив на суспільство та керівництво Кремля, йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

"Дискусії щодо впливу різних підрозділів на локальні просування окупантів у районі Мар'їнки та Бахмута збігаються з повідомленнями про прибуття в Україну чеченських формувань", ідеться в повідомленні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Підтримка дискусій про роль підрозділів у незначному прогресі на Донбасі, ймовірно, спрямована на те, щоб підірвати здатність голови Чечні Рамзана Кадирова використати будь-які наступні тактичні успіхи для підвищення свого авторитету та повторного використання своїх воєнізованих формувань як основну нерегулярну наступальну силу.

Нерегулярні формування можуть бути обурені спробою Кадирова взяти на себе відповідальність за будь-який успіх після кількох місяців наступальних операцій на виснаження, вважають американські аналітики.

З Бахмута вивели найманців ПВК "Вагнер". Євген Пригожин записав відео, на якому вітає своїх найманців з відходом у тил.

Під час боїв за Бахмут загинуло понад 60 тис. російських військових. Це "консервативна оцінка" розміру втрат росіян на цій ділянці фронту.