Окупанти вперше вдарили по Харкову касетним «Іскандером»

Вибух під час обстрілу Харкова
Вибух під час обстрілу Харкова

Під час удару по Харкову росіяни використали касетний ракетний комплекс "Іскандер". Про це повідомив очільник поліції Харківщини Володимир Тимошко. За його словами, ракети, якими РФ атакувала місто, були виготовлені у другому кварталі 2024 року.

О 05:00 ранку був здійснений удар по цивільному об'єкту. Далі дві ракети спрямували на промисловий об'єкт в Харкові. Через годину був зроблений ще один удар касетним боєприпасом по цьому ж об'єкту. Тимошко переконаний, що другий удар було зроблено, щоб вразити рятувальників та поліцейських, які перебували там. Касетна ракета вибухнула і розкидала уламки по великій площі, що призвело до поранень людей, які проходили повз підприємство або перебували в приватному секторі поруч, "- розповів поліцейський.

Глава ОВА Олег Синєгубов також підтвердив використання касетного снаряда "Іскандер" при атаках на Харків. Він зазначив, що ворог спрямовує свої удари на підрозділи ДСНС та національної поліції, які їдуть на ліквідацію наслідків.

Сьогодні, 24 липня, окупанти шість разів атакували Харків. Під час шостої атаки було завдано удару КАБом по майже центральній частині міста, де знаходиться приватна житлова забудова. У результаті удару у приватному будинку постраждали двоє людей. На місці події працюють екстрені служби.

Читайте також