Окупанти завдали авіаудару по житловому мікрорайону Сум: є поранена

Пожежа та руйнування в наслідок авіаудару
Пожежа та руйнування в наслідок авіаудару

Російські війська завдали авіаудару по мікрорайону Сум

Уночі російські війська здійснили авіаудар по житловому мікрорайону Сум. У результаті атаки було поранено жінку, пошкоджено будівлі житлового комплексу, а також адміністративну будівлю та приватні будинки. Про це повідомляє прокуратура Сумщини.

«За даними слідства, в ніч з 11 на 12 жовтня 2024 року, застосовуючи заборонені міжнародним правом методи ведення війни, окупанти завдали масованого авіаудару по цивільній інфраструктурі міста Суми. Одна ракета влучила в житловий мікрорайон, пошкоджено чотириповерховий багатоквартирний будинок. 30-річна жінка дістала поранення», – йдеться в повідомленні.

За словами правоохоронців, внаслідок масованої атаки безпілотниками було пошкоджено адміністративні будівлі та щонайменше три приватні будинки.

Наразі триває досудове розслідування, щодо порушення законів та звичаїв війни.

Українським силам вдалося збити 24 ворожих безпілотники

У ніч на 12 жовтня 2024 року російські війська знову атакували Україну. Українським силам вдалося збити 24 безпілотники противника. Напад був здійснений ракетами невстановленого типу, які випустили з Білгородщини, а також 28 удроними безпілотниками з Курська та Приморсько-Ахтарська.

Пожежа на нафтобазі у Ровеньках Луганської області

У ніч проти 12 жовтня у Ровеньках Луганської області сталася пожежа на нафтобазі. Місцеві мешканці повідомляли про вибухи в районі міста Ровеньки. Втім, російське Міністерство оборони стверджувало, що було збито 47 українських безпілотників.

Пізніше Генеральний штаб ЗСУ підтвердив удар по складу паливно-мастильних матеріалів у районі міста Ровеньки. У цьому складі зберігалися нафта та нафтопродукти, що постачалися, зокрема, для потреб російської армії.

Успішний удар по морському нафтовому терміналу

Нагадаємо, що у ніч на понеділок, 7 жовтня, Крим був підданий масштабній атакі безпілотниками. У результаті стався значний пожежа на нафтобазі у Феодосії. Пізніше Сили оборони України підтвердили успішний удар по морському нафтовому терміналу противника, який розташований у тимчасово окупованій Феодосії.

Морський нафтовий термінал у східній частині Феодосії, недалеко від селища Берегове, є найбільшим об’єктом такого типу в Криму. На території терміналу є резервуари об'ємом 250 тис. кубічних метрів. Окрім того, півострів має ще один нафтовий термінал у Севастополі. Обидва термінали працюють цілий рік і можуть обслуговувати різні види вантажів. Також вони мають залізничні колії.

Наразі у кримській Феодосії продовжується пожежа на найбільшій нафтобазі Криму.

Читайте також