Окупанти завдали удару по порту «Південний», пошкоджено цивільне судно

Порт «Південний»- атакований судно пошкоджено
Порт «Південний»- атакований судно пошкоджено

Українське судно з кукурудзою було пошкоджене через російський удар по порту "Південний"

У ніч на 7 жовтня російські військові знову вдарили по українському порту "Південний", пошкодивши цивільне судно Paresa. Це 20-те цивільне судно, яке отримало ушкодження через атаки з боку Росії. Судно перевозило 6 тисяч тонн української кукурудзи для експорту. Усі 15 членів екіпажу, громадяни Єгипту та Сирії, залишилися неушкодженими.

Віцепрем'єр-міністр України Олексій Кулеба заявив, що ці атаки спрямовані на завдання шкоди Українському морському продовольчому коридору та підірвання світової продовольчої безпеки. Росія постійно заявляє, що вдаряє по військових вантажах, але фактично всі атаки спрямовані на цивільні об'єкти.

Навіть при постійних обстрілах, Український морський продовольчий коридор продовжує працювати цілодобово. За останній рік вдалося експортувати вже понад 70 мільйонів тонн вантажів, що складає понад 2500 суден, що вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи.

Також Центр національного спротиву повідомив про те, що російські окупанти знову вивезли українське зерно з Маріуполя. Збитки від привласнення Росією українського зерна оцінюються на понад 30 мільярдів гривень.

Читайте також