Окупанти збільшили використання FPV-дронів у двох областях

FPV-дроні зі збільшеним використанням у військових діях
FPV-дроні зі збільшеним використанням у військових діях

Російські війська все частіше використовують безпілотники для атак на прикордоння Чернігівської та Сумської областей

Речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" Вадим Мисник повідомив, що російські війська активно застосовують FPV-дрони та ударні безпілотники для обстрілу населених пунктів прикордоння Чернігівської та Сумської областей.

Військовий зазначив, що ситуація в прикордонні напружена, але поки що контрольована. Росіяни щоденно обстрілюють населені пункти обох областей з усієї свого арсеналу озброєння.

Вадим Мисник додав, що останнім часом російські війська все більше використовують FPV-дрони та ударні безпілотні літальні апарати. Також ворог застосовував некеровані та керовані авіаракети, а також авіабомби. Він також зазначив, що переміщення та ротації російських військ не впливають на їхню присутність у прикордонному регіоні.

Речник уточнив, що основне завдання російських диверсійно-розвідувальних груп - збір розвідданих і перевірка оборонних позицій та потенційних маршрутів проникнення. Він підкреслив, що українські сили відстежують рухи ворожих підрозділів і будують систему оборони, щоб недозволити ворогу проникнути на територію України.

У липні Україна вперше за час війни завдала більше атак безпілотниками дальньої дії, ніж Росія.

Ситуація на Сході України залишається напруженою. Окупанти продовжують просуватись в різних напрямках.

Читайте також