Окупанти зменшили кількість атак КАБами по Харківській області

Зменшення КАБ атак на Харківщину
Зменшення КАБ атак на Харківщину

Загарбники зменшили застосування керованих авіабомб

Очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що російські загарбники значно зменшили застосування керованих авіабомб для ударів по Харківській області. Він зазначив, що постійно під ворожими ударами перебувають населені пункти Харківського, Куп'янського, Богодухівського районів, які розташовані біля кордону з Росією.

«На Липецькому та Вовчанському напрямках так само. Ворог продовжує завдавати ударів, проте сьогодні ми зафіксували значно меншу кількість керованих авіабомб. Якщо ми раніше фіксували цілодобово від 30 до 60 таких ударів, то наразі мали лише декілька та два ракетні удари», – розповів Олег Синєгубов.

Росія перекидає свої війська з Луганщини на Харківський напрямок. За даними The Telegraph, Росія розпочала свій наступ на Харківську область на місяць раніше, ніж планувала. Це призвело до того, що інші підрозділи російських військ, які повинні були паралельно наступати на Донбасі, не були належним чином підготовлені.

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" бригадний генерал Андрій Гнатов розповів, що наступ ворога на Харківському напрямку мав за мету перешкодити Україні відчути результати мобілізації.

Читайте також