Окупанти значно зменшили кількість атак на Бахмутському напрямку – Генштаб

За Військовою інформацією, тривають активні бойові дії Російської Федерації проти України. За минулу добу було зафіксовано 50 зіткнень. Ворог здійснив численні ракетні та авіаційні удари, а також обстріли з реактивних систем. Загалом, ворожі дії відбулись по всій території України.

На Волинському та Поліському напрямках

Обстановка поки що без змін, але немає ознак формування наступальних угруповань ворога.

На Сіверському та Слобожанському напрямках

Противник продовжує зберігати наявність у прикордонних районах, проводить розвідувальні дії та обстрілує населені пункти з території РФ. Також противник нарощує мінно-вибухові загородження вздовж кордону. За останню добу були завдані авіаційні удари та артилерійські обстріли ряду населених пунктів.

На Куп'янському напрямку

Ворог не вів наступальних дій, але наніс авіаційні удари та обстріли близько 20 населених пунктів.

На Лиманському напрямку

Українські сили відбили шість атак і нанесли удари противнику. Авіація ворога здійснила удари та були проведені артилерійські обстріли багатьох населених пунктів.

На Бахмутському напрямку

Наші воїни успішно відбили 12 атак противника і спрямували удари назад. За останню добу були проведені авіаційні удари та обстріли ряду населених пунктів.

На Авдіївському напрямку

Наші війська відбили дев'ять атак і завдали ударів противнику. Були здійснені авіаційні удари та обстріли багатьох населених пунктів.

На Новопавлівському напрямку

Наших захисників продовжують порушувати ворожі атаки, але все ще вдається стримувати противника. Також були проведені авіаційні удари та артилерійські обстріли декількох населених пунктів.

На Оріхівському напрямку

Ворог намагався прорвати оборону наших сил, але не мав успіху. За останню добу були здійснені авіаційні удари та артилерійські обстріли багатьох населених пунктів.

На Херсонському напрямку

Ворог продовжує наполягати на витісненні наших сил. Протягом доби відбулися бойові дії та обстріли ряду населених пунктів.

За останню добу, наша авіація здійснила удари по п'яти районах зосередження противника, а також наші ракетні війська нанесли удари по одному району.

Українське командування готується до створення нової окремої штурмової військової частини, яка буде створена з штурмового батальйону 67-ї окремої механізованої бригади. Також відомо, що з закону про мобілізацію було вилучено положення про демобілізацію військовослужбовців через 36 місяців служби.