Олещук прокоментував аварію F-16 і відповів на нападки Безуглої

Аварія F-16 та відповідь на нападки
Аварія F-16 та відповідь на нападки

Командувач Повітряних Сил Микола Олещук зреагував на звинувачення народної депутатки Мар'яни Безуглої щодо смерті пілота винищувача F-16.

За його словами, триває розслідування і до нього приєдналися партнери з США. Олещук вважає Безуглу інструментом для дискредитації українських військових і очікує вибачення від неї перед армією.

Україна втратила винищувач F-16 та пілота Олексія Месь під час масованого обстрілу. За інформацією Безуглої, літак був збитий власною протиповітряною обороною через дискоординацію між підрозділами.

Олещук заявив, що інформація про такі інциденти не може бути миттєво опублікована і деталізована для ЗМІ. Він також звинуватив Безуглу у дискредитації вищого військового керівництва і виробників американської зброї.

"Ми з'ясуємо причини авіаційної катастрофи. Ніхто не приховує і не приховував. Це буде зроблено!", - заявив командувач Повітряних Сил.

Безугла відповіла Олещуку, висловивши звинувачення в його адресу та в тому, що він дискредитує американських виробників і стає ньюзмейкером ворожої пропаганди.

Льотчик Олексій Месь загинув, збивши три ракети та дрон агресора.

Читайте також