Олімпіада. Українські футболісти ділять третє місце в групі після поразки від Іраку

Українські футболісти на Олімпіаді
Українські футболісти на Олімпіаді

Церемонія відкриття Олімпійських Ігор-2024 відбудеться у п'ятницю, 26 липня, але деякі види спорту починають змагатися вже сьогодні. Це футбол, регбі-7 і гандбол, які мають традицію розпочинати змагання раніше, через високе навантаження та логістичні проблеми.

У футболі наша збірна провела стартовий матч групового раунду проти Іраку, який став офіційним дебютом на Олімпіадах. Початок був нічийним, але наші футболісти потім пропустили два м'ячі із 1:0 на 1:2. Наступний матч проти Марокко відбудеться 27 липня.

Турнірне становище збірної України на Олімпіаді-2024 є третім місцем у групі, разом з Аргентиною. Обидві команди мають по 0 очок з 1 забитим і 2 пропущеними м'ячами.

В іншому матчі групи Аргентина зрівняла рахунок з Марокко, але через натовп вболівальників, які кидали предмети на поле, матч було відкладено на 2 години. У кінці гри Аргентина пропустила гол і програла 2:1.

Україна бере участь у багатьох видах спорту на Олімпіаді, за винятком ігрових. Збірна з футболу виступає на Іграх вперше за час незалежності.

Міжнародний олімпійський комітет затвердив список російських спортсменів, які беруть участь у Олімпіаді-2024. Росія представлена в п'яти видах спорту.

Читайте також