Олімпійська форма збірної України: художниця заявила про порушення авторського права

Олімпійська форма збірної України
Олімпійська форма збірної України

Катерина Криволап заявила, що купальники українських спортсменок Марини та Владислави Алексієвих для Олімпіади були створені з використанням її дизайну.

Українська художниця Катерина Криволап заявила, що купальники українських спортсменок Марини та Владислави Алексієвих для Олімпіади були створені з використанням її дизайну. Відповідний допис мисткиня опублікувала в Facebook.

Сьогодні перше, що я побачила, коли прокинулася, це фото олімпійських чемпіонок Марини та Владислави Алексієвих у купальниках мого дизайну. Купальники виглядають красиво, і я пишаюся тим, що бачу свої візерунки на олімпійських чемпіонках. Проте я глибоко засмучена і обурена тим, що виробник цих купальників не запитав мого дозволу на використання моїх робіт

Художниця каже, що глибоко засмучена і обурена, адже коли вона звернулась до виробників, ті запевнили, що дизайн форми не її. Це кричуще нехтування правами митців є неприйнятним і похитнуло мою віру в повагу до художньої чесності, - додає Криволап.

Катерина Криволап - українська художниця, яка працює переважно у стилі петриківського розпису. Живе та працює в Канаді. Її роботи експонувалися в галереях Італії, Португалії, Канади, а також у Франції у межах Міжнародної виставки у Луврі.

Раніше Національний олімпійський комітет України презентував форму, в якій спортсмени збірної виступатимуть на Олімпійських іграх-2024 у Парижі. У 2024 році новим технічним спонсором НОК став польський бренд 4F. У презентації олімпійської форми взяли участь майбутні учасники Ігор-2024 у Парижі.

Читайте також