Операція у Курській області: Росія евакуювала понад 76 тис. людей

Росія евакувала населення Курської області
Росія евакувала населення Курської області

Міністерство з надзвичайних ситуацій Росії повідомило, що понад 76 тисяч людей були евакуйовані з Курської області. Зараз близько 4,3 тисячі осіб перебувають у 60 тимчасових пунктах розміщення. Ігор Куцак, мер Курська, також повідомив, що місцеві адміністрації отримали більше 16 тисяч заяв від осіб, які покинули населені пункти біля кордону. Населення Курської області складає понад мільйон людей за даними Росстату.

За повідомленнями журналістів, російські силовики в п'ятницю в обід перекрили під'їзди до Курської атомної електростанції, готуючись до оборони через наближення ЗСУ. Також російське Міністерство оборони виділило додаткову військову техніку для знищення українських підрозділів. Президент Росії Володимир Путін провів оперативну нараду з постійними членами Радбезу щодо ситуації у Курській області.

Аналітики вважають, що Росія оголосила контртерористичну операцію для зменшення наслідків українського вторгнення в Курську область. Mетою такого рішення є запобігання паніці та зменшення негативної реакції. Зазначається, що російські солдати уже підійшли до міста Суджа у Курській області.

Читайте також