ОПЗЖ заборонили, а Шуфрич шикує: розповіли про маєтки і квартири родини нардепа

Родина народного депутата від забороненої партії "Опозиційна платформа За життя" Нестора Шуфрича володіє чотирьма маєтками у Конча-Заспі.

Понад 2 тис. кв. м нерухомості, більше гектара землі у селищі Козин. Вартість за дуже скромними підрахунками 250 млн грн. Про це повідомили Bihus.info.

Один з маєтків на майже гектарі з виходом до води. Оформлене за договором дарування.

Орієнтовна вартість такого подарунку 120-130 млн грн.

Другий 358-метровий котедж і 15 соток землі записані на фірму дружини Шуфрича Катерину Майкову.

Третій маєток у власності сина нардепа Олександра. Маєток на 300 "квадратів" з причалом поруч із батьковим. Вартість близько 30 млн грн.

Четвертий маєток у 633 "квадрати" вартістю щонайменше 60 млн записаний на компанію, яку створив батько Шуфрича. У подальшому фірма опинилася у власності кіпрської структури і жінки із пропискою в селі Харпачка Вінницької області.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Вісім гектарів у центрі найелітнішого поселення в 2015 році опинилися в руках приватної компанії, серед засновників якої батько Шуфрича, розповіли у сюжеті.

Нещодавно обласна прокуратура повідомила, що ділянку вартістю у понад 300 млн грн повернули державі. Щоправда, зараз етап апеляції.

На початку березня замість Шуфрича-старшого у компанію зайшов угорець Дьорч Штофа.

У центрі Києва у Нестора Шуфрича і його сина шість квартир. Загалом на 430 кв. м. Вартість може сягати 130 млн грн.

Також родина нардепа має землю, квартири, будинки в Ужгороді.

Наприкінці січня 2014 року батько Шуфрича став власником апартаментів в Одесі на 500 кв. м і двох паркомісць. У липні 2021 року син нардепа купив у місті одразу три паркомісця і два нежитлових приміщення на 630 кв. м.

Апартаменти більшого розміру розташовані на дев'ятому поверсі готелю Maristella. Вартість метра там близько 90 тис. грн. Тож лише нежитлові приміщення Шуфричів можуть коштувати більше 100 млн грн.

У селі Проців на Київщині батькові Шуфрича належить комплекс "Конюшня Бутенко". Ще частина землі і нерухомості записана на В'ячеслава Черепаню, парламентського помічника Шуфрича.

Сотка землі поруч із комплексом коштує $2,5 тис. У власності Івана Шуфрича та фірми, якою він володіє, тут понад чотирьох гектарів землі. Вартість журналісти оцінили у 40 млн грн.

Два будинки по 500 "квадратів" кожен можуть коштувати по 20-25 млн грн.

Bihus.info порахували, що загальна вартість майна і землі близько 600 млн грн. Це тільки те, що записано безпосередньо на кількох людей.

Помічник Шуфрича Черепаня співвласник низки агрокомпаній, які орендують та обробляють тиисячі земельних ділянок в Івано-Франківській, Тернопільській і Львівській областях.

У значній частині з фірм компанію Черепані складають Богдан Козак, бізнес-брат підозрюваного у державній зраді екснардепа Тараса Козака. І фірма "Гармонія" Оксани Марченко, дружини Віктора Медведчука.

Також із Шуфричем пов'язане мисливське угіддя на Закарпатті у селищі Кам'яниця. Ще одне мисливське угіддя у селищі Низи Сумської області і на Київщині посеред заповідної зони.

Нестор Шуфрич сім разів обирався до Верховної Ради. Балотувався від Соціал-демократичної партії України (об'єднаної), "Опозиційного блоку "Не так!", Партії регіонів, "Опозиційного блоку" та ОПЗЖ.

Торік низка громадських організацій закликали зняти Шуфрича з посади голови Комітету з питань свободи слова.

У листопаді Шуфрича призначили членом Національного олімпійського комітету. Після розголосу у ЗМІ в січні Шуфрича і ще одного нардепа від ОПЗЖ Григорія Суркіса виключили з НОК.