Організатори Олімпіади у Парижі перепросили за пародію на «Таємну вечерю»

Організатори Олімпіади вибачились за черговий скандал
Організатори Олімпіади вибачились за черговий скандал

Організатори Олімпіади-2024 в Франції вибачилися за виступ під час церемонії відкриття, який став причиною критики через пародію на фреску Леонардо да Вінчі "Таємна вечеря". Люди, що приймали участь у цьому виступі, наслідували пози апостолів за столом, а в центрі композиції стояв співак у вигляді грецького бога Діоніса. Про це повідомляє The Guardian.

Організатори пояснили, що метою виступу було показати "бенкет богів" на Олімпі та "абсурдність насильства між людьми", а не насміхатися над релігійними символами.

"Ми не мали наміру проявити неуважність до будь-якої релігійної групи. Виступ під час церемонії відкриття повинен був пропагувати толерантність у суспільстві. Ми вважаємо, що ця мета була досягнута. Якщо когось ображено, нам дуже шкода", - розповіла прес-секретарка Олімпіади-2024 Анн Декамп.

Проте виступ викликав негативну реакцію консервативних політиків, релігійних діячів та користувачів мережі. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан навіть заявив про моральну порожнечу Заходу.

Багатьом не сподобалося шоу, яке звинуватили у висміюванні християнства. Наприклад, американський боксер Раян Гарсія закликав бойкотувати Олімпіаду, заявивши: "Не можна не поважати релігію перед мільйонами людей. Це неправильно, що ніхто цього не помічає".

Також повідомлялося, що диктори під час церемонії відкриття Олімпійських ігор в Парижі неправильно представили збірну Південної Кореї як команду Північної Кореї. Це стало причиною звернення південнокорейської влади до президента Міжнародного олімпійського комітету з проханням про особисту зустріч.

У боротьбу на Олімпіаді-2024 першими з українців вступили футболісти та стрільці з лука. Нажаль, у матчі проти Іраку чоловіча футбольна команда поступилася з рахунком 1:2, а стрільці не змогли пробитися до командного турніру.

Читайте також