Папа Римський потрапив до лікарні

Папа Римський Франциск проведе у лікарні в Римі декілька днів. 86-річний понтифік має респіраторну інфекцію, але це не коронавірус.

Папа Римський останніми днями мав проблеми з диханням, пише BBC

"Папі знадобиться кілька днів відповідної лікарняної терапії. Глава Римо-католицької церкви лікуватиметься у клініці Джемеллі у Римі", йдеться у заяві Ватикану.

Зараз найактивніша пора року для Папи Франциска. Напередодні великодніх свят у нього заплановано багато заходів і богослужінь.

Вранці 29 березня Папа очолив щотижневу загальну аудієнцію на площі Святого Петра. Присутні помітили, що понтифік кривився від болю, коли йому допомагали сісти в авто.

Ватикан заявив, що Папа поїхав до лікарні для попередньо запланованого обстеження. Водночас графік Папи на четвер, 30 березня, розвантажили, щоб звільнити місце для здачі аналізів.

Президент США Джо Байден закликав людей помолитися за одужання понтифіка.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Папа Римський Франциск останніми місяцями користувався інвалідним візком через проблеми з пересуванням, пов'язані з коліном. Він також переніс операцію на кишківнику у 2021 році.

Попри недуги, Папа залишався активним і здійснював поїздки за кордон. У січні 2023 року він очолив похорони свого попередника Папи Бенедикта XVI, який став першим Папою, що добровільно пішов у відставку за багато століть.

У грудні 2022 року Папа Франциск написав заяву про зречення, яка буде використана в разі погіршення його стану здоров'я чи неспроможності виконувати свої обов'язки.

Папа Римський готовий приїхати до Києва, але тільки за умови, що другим пунктом цієї поїздки стане відвідування Москви. Проте Кремль на такий візит не згоден.

Папа Римський Франциск знову заявив, що війна в Україні досягла світових масштабів. Вважає, що бойові дії найближчим часом не закінчаться. Також Папа Римський наголосив, що сторони не прислухаються до нього. Водночас обіцяє і надалі підтримувати Україну.