Переміщення білоруської техніки до кордону з Україною: коментар речника ДПСУ

Білоруська техніка на кордоні з Україною
Білоруська техніка на кордоні з Україною

Білоруська техніка не фіксується біля українського кордону

Заяву про відсутність переміщення білоруської техніки та особового складу біля українського кордону зробив речник Державної прикордонної служби України, Андрій Демченко.

Російське ЗМІ повідомило, що танки Білорусі висунулися на кордон з Україною. Однак, даних про це прикордонники не підтвердили. За словами Демченка, ситуація на кордоні під повним контролем.

Міністерство оборони Білорусі повідомило, що їхні військові підрозділи готові виконувати завдання та переміщуються до певних районів по маршруту Гомельського і Мозирського тактичних напрямків. Ці напрямки межують з українськими областями, що пояснюється самопроголошеною необхідністю білоруського диктатора Олександра Лукашенка.

Раніше Лукашенко заявив про знищення українських безпілотників на території Білорусі, а також заявив про порушення повітряного простору Білорусі їхніми безпілотниками. Також він звинуватив Україну в неготовності до миру через операцію ЗСУ в Курській області. У свою чергу, Міністерство закордонних справ Білорусі заявило про можливість розгляду питання щодо подальшої присутності дипломатичного представництва України в країні.

Читайте також