Перша кінопрем’єра 2025 року. У Києві відзняли фінальну сцену фільму «Потяг у 31 грудня»

Перша кінопрем’єра 2025 року. У Києві відзняли фінальну сцену фільму «Потяг у 31 грудня»
Перша кінопрем’єра 2025 року. У Києві відзняли фінальну сцену фільму «Потяг у 31 грудня»

У Києві закінчуються зйомки новорічної стрічки "Потяг у 31 грудня". Фільм вийде на екрани 1 січня 2025 року. Режисер стрічки Олег Борщевський вірить, що це буде гарна комедія, яку переглядатимуть багато українців.

Фільм розповідає про пригоди групи українців, які мандрують потягом "Київ-Львів" на Новий рік. Автори стрічки намагалися створити традиційне новорічне кіно, яке сподобається всім і стане українською новорічною традицією.

За словами продюсерки фільму Зої Сошенко, це кіно про українців, про радісні та несподівані моменти в житті. Фільм розповідає про те, як дорога додому об'єднує людей та як різні вони можуть бути, але при цьому схожі в своїх мріях та цінностях.

Продюсер стрічки Юрій Горбунов розповів, що в майбутньому планується зняти ще кілька фільмів з подібною тематикою, наприклад "Потяг у 31 грудня - 2", "Таксі у 31 грудня" та "Літак у 31 грудня".

Цей фільм був знятий без державних коштів та підтримки фондів. Всі витрати були покриті спонсорами та приватними інвесторами. Головою наглядової ради компанії "Київський БКК" Юлією Ярмоленко зазначено, що цей фільм стане особливою новорічною традицією українців.

Керівник телевізійного бізнесу 1+1 media Максим Кривицький обіцяв підтримку фільму "Потяг у 31 грудня" з боку медіахолдингу, щоб якомога більше глядачів могли переглянути фільм на екранах та в ефірі телеканалу "1+1 Україна".

"Потяг у 31 грудня"

Жанр: зворушлива новорічна комедія

Тривалість: 90 хвилин

Виробництво: Прототип Продакшн, FILM.UA Group

Дистрибуція в Україні: FILM.UA Дистрибуція та Green Light Films

Спонсорство та партнерство: агенція інтегрованих рішень Brandly

Продюсери: Зоя Сошенко, Юрій Горбунов

Виконавча продюсерка: Катерина Швець

Супервізорка: Ірина Костюк

Режисер: Олег Борщевський

Оператор-постановник: Юрій Король

Автори сценарію: Микола Куцик, Ярослав Стень, Богдан Гациляк, Кирило Тимченко

Актори: Станіслав Боклан, Катерина Кузнецова, Артемій Єгоров, Влад Нікітюк, Лілія Ребрик, Юрій Горбунов, Андрій Ісаєнко, Лілія Цвелікова, Володимир Ніколаєнко, Дмитро Павко, Анастасія Іванюк, Аліна Коваленко, Анна Кузіна 

Телеведучий Юрій Горбунов, який є стрічкою, отримав фінансову підтримку від держави для виробництва комедійного серіалу "СМТ Інгулець". Горбунов зазначив, що це невеликі кошти, але вони спробують зняти якісний продукт, який відображатиме сучасну реальність та надихатиме глядачів.

Горбунов також підкреслив важливість розвитку українського кінематографа та кіноіндустрії під час війни. Він зазначив, що Україна потребує "позитиву та гумору", особливо в умовах інформаційної війни, яку веде Росія. Горбунов наголосив, що всі права на серіал належать державі, і його прем'єра відбудеться на каналах з найбільшим охопленням.

Статусі акторів також зазначається, однак, в українському кінематографі вони отримують стипендію, а не заробітну плату. У 2022 році актор отримував щомісяця близько 70 тис. гривень.

Читайте також