Погана погода завадила полякам збити шахед, який залетів на їхню територію

Погана погода - злітила поляків, шахід на їх територію
Погана погода - злітила поляків, шахід на їх територію

На територію Польщі о 6:43 ранку в понеділок увірвався об'єкт, який, ймовірно, все ще перебуває на польській території. Зараз триває пошукова операція. Про це повідомив оперативний командувач Збройних сил Польщі генерал Мацєй Кліш, інформує РАР.

У понеділок вранці 15 областей України були атаковані ракетами, зокрема регіони біля кордону з Польщею.

«Ймовірно, ми маємо справу з проникненням об'єкта на польську територію. Об'єкт радіолокаційно підтверджений щонайменше трьома радіолокаційними станціями», – повідомив оперативний командувач Збройних сил.

Генерал запевнив, що об'єкт був під контролем і готовий до знищення. Він також зв'язався з міністром національної оборони, віцепрем'єр-міністром та начальником Генерального штабу Збройних сил Польщі натощо до цього випадку.

За словами генерала, об'єкт перетнув польський кордон близько 6:43 ранку за місцевим часом. Він здійснював обстріл російською стороною через розташовану там електростанцію.

Об'єкт пролетів приблизно 25 км вглиб польської території та зник з радарів. Він не був підтверджений ні літаками союзників, ні польськими літаками, а також не був візуально підтверджений гелікоптерами. Генерал Кліш вважає, що об'єкт ше знаходиться на польській території і розпочав операцію з пошуку.

За характеристиками видно, що об'єкт не є ракетою, гіперзвуковою ракетою, балістичною ракетою або керованою ракетою. Ймовірно, це безпілотний повітряний об'єкт, який поки неопізнаний за державними процедурами, - сказав генерал.

Також відомо, що через атаку на енергосистему в Україні прийдеться ввести екстрені відключення світла. Нагадаю, що плани щодо підготовки до зими доведеться змінити.

Читайте також