Полярники кумедними фото підтримали українських спортсменів-олімпійців

Полярники фото з українськими спортсменами-олімпійцями
Полярники фото з українськими спортсменами-олімпійцями

Українські полярники організували фотофлешмоб, щоб підтримати своїх земляків, які беруть участь у Олімпіаді в Парижі. За інформацією 29-ої Української антарктичної експедиції, науковці вирішили привітати спортсменів, що представляють Україну у французькій столиці. Вони опублікували кілька смішних фотографій.

«Антарктика - єдиний регіон, якийне представлений на Олімпіаді, тому українці це виправили, показавши, як на станції «Академік Вернадський» можна змагатися з різних видів спорту, доступних у полярних умовах», - йдеться у поясненні до знімків.
«Ми бажаємо нашим олімпійцям нових рекордів, перемог та медалей, а також отримати задоволення від змагань. Також хочемо нагадати, що багато спортсменів, як і полярників, зараз захищають нашу країну, тож бажаємо їм якомога скоріше здобути Перемогу та повернутися у спорт та до наукової роботи», - підсумовують полярники.

Раніше українські полярники з Національного антарктичного наукового центру показали один з цікавих видів поведінки горбатого кита - spyhopping, що означає «шпигунство».

Нагадаємо, українські полярники зафіксували рекордну кількість субантарктичних пінгвінів на острові Галіндез, де розташована станція «Академік Вернадський». У цьому сезоні, що триває з вересня по квітень, було пораховано сім тисяч пінгвінів. До 2007 року субантарктичні пінгвіни взагалі не гніздилися біля «Академіка Вернадського».

Також українські науковці зі станції «Академік Вернадський» взяли на відео, як кити в Антарктиді виринають з води та кружляють над океаном.

Читайте також