Поліція Бельгії затримала сім підозрюваних у підготовці теракту

Сім підозрюваних, затриманих поліцією Бельгії
Сім підозрюваних, затриманих поліцією Бельгії

У Бельгії проведена масштабна антитерористична операція, в результаті якої затримано сім підозрюваних у підготовці теракту. Про це повідомляє The Brussels Times.

Федеральна судова поліція Антверпена провела операцію, виконавши обшуки у Брюсселі, Валлонії та Фландрії. За даними видання, правоохоронці діяли на основі офіційного запиту.

Метою операції було виявлення осіб, які можуть мати зв'язок з терористичною групою, фінансуванням тероризму та підготовкою теракту. Затримані особи знаходяться під допитом, але подробиці їхніх задумів не розголошуються.

Прес-секретар прокуратури заявив, що на даний момент не встановлено жодного зв'язку між цією антитерористичною операцією та Олімпійськими іграми, які розпочнуться у Парижі 26 липня.  Нагадаємо, Данія та Нідерланди розпочали процес передачі Україні перших літаків F-16. Винищувачі вже в дорозі до нашої країни.

Як повідомлялося, Росія постійно атакує українську авіабазу у Старокостянтинові на Хмельниччині з метою завадити розгортанню винищувачів F-16. Україна не розголошує майбутніх місць базування, але РФ вже націлено на більшість аеродромів, де потенційно можуть бути розміщені бойові літаки.

Читайте також