Політичні ігри Нетаньяху: чому демократи США не можуть спати спокійно

Політичні ігри Нетаньяху: демократи США
Політичні ігри Нетаньяху: демократи США

У США представники Демократичної партії занепокоєні тим, що Біньямін Нетаньяху намагається "вплинути" на вибори на користь колишнього президента Дональда Трампа, повідомляє The Hill.

The Hill зазначає, що Байден був неактивним у відповіді на агресивні дії Нетаньяху в Газі та Лівані. Байден намагався знизити кількість цивільних жертв і укласти угоди про припинення вогню, а також провести переговори щодо створення двох держав. Однак він не досяг успіху в цих цілях, незважаючи на тиск на Ізраїль.

Дійсно, Нетаньяху може віддати перевагу перемозі Трампа на виборах, оскільки політика адміністрації Трампа була відповідна до бажань Нетаньяху. Однак віце-президент Камала Гарріс завжди підтримувала законні військові цілі Ізраїлю щодо ХАМАСу. Твердження, що Нетаньяху впливає на рішення Ізраїлю щодо ударів по ядерній інфраструктурі Ірану, є натяжкою, оскільки це не пов'язано з виборами в окрузі Нортгемптон у Пенсільванії, який може вирішити результат виборів.

Демократи скаржаться на вплив Нетаньяху на вибори, але самі намагалися усунути його з посади прем'єр-міністра Ізраїлю. Замість цього, вони повинні бути обурені тим, що їхня політика на Близькому Сході може завдати шкоди їм на виборах.

Читайте також