Польща, Румунія, Латвія, Бельгія: ціни на квартири у великих містах Європи

Ціни на квартири в Європейських містах
Ціни на квартири в Європейських містах

Згідно з даними звіту Deloitte Property Index, українці, які були змушені залишити свої будинки через вторгнення Росії, розглядають купівлю нерухомості в Європі як надійний спосіб інвестування своїх заощаджень.

Видання Visit Ukraine наводить список країн, де можна придбати доступне житло.

Найбюджетнішими країнами для купівлі квартир площею 70 кв. м у новобудові є Норвегія та Бельгія. Для цього потрібно витратити 5-6 річних заробітних плат місцевих мешканців. Словаччина є найменш доступною з достатньою ціною в 14,1 річну зарплату.

Ціни на квадратний метр житла відрізняються в різних країнах. Найпривабливіші ціни пропонують Латвія, Польща, Румунія, Хорватія та Болгарія.

У Ризі надається житло у новобудові за ціною 1500-2000 євро за кв.м., в регіонах Латвії можна знайти варіанти по 300-500 євро за кв.м. У Варшаві, Польща, столиця, квартири варіюються від 50 тисяч євро, а за її межами ціни коливаються від 40 до 60 тисяч євро.

У Румунії квартири коштують від 30 до 40 тисяч євро, в Хорватії аналогічне житло має вартість від 50 до 60 тисяч євро. В Болгарії квартири можна придбати від 30 тисяч євро, а приватні будинки - від 50 тисяч.

Найвищі ціни на нерухомість відзначені в Австрії, Німеччині, Франції та Норвегії, де середня ціна перевищує 4 тисячі євро за квадратний метр.

Раніше були відображені ціни на квартири в Києві.

Читайте також