Польща вводить обмеження для продавців на онлайн-майданчиках OLX, Allegro та Vinted

Зображення OLX, Allegro та Vinted
Зображення OLX, Allegro та Vinted

Польська податкова служба отримує право контролювати інтернет-торгівлю

Починаючи з 1 липня, польські податкові органи матимуть змогу ефективно моніторити інтернет-торгівлю на популярних платформах, таких як OLX, Allegro і Vinted. Нові правила, які наберуть чинності з наступного місяця, передбачають, що онлайн-платформи обов'язково надаватимуть фіскальним службам дані про продавців.

Про це повідомляє yavp.pl.

Згідно з поясненнями Мінфіну Польщі, оператори цифрових платформ мають обов'язок збирати та передавати податковій адміністрації інформацію про користувачів, які здійснили продаж через ці майданчики. Однак нові правила стосуватимуться лише активних торговців, які здійснили більше 30 угод на суму понад 2000 євро за рік. Іншим буде необхідно легалізувати свою діяльність та сплачувати податки.

Міністр фінансів Польщі Анджей Доманський зазначив, що ці заходи призначені для боротьби з недобросовісною конкуренцією в Інтернеті. Водночас, він додав, що не буде стеження за покупцями, оскільки йдеться лише про обов'язок звітувати про продажі.

В Мінфіні Польщі визнають, що значна частина роздрібної торгівлі перейшла в Інтернет. Це призвело до утворення "сірої зони", де мережеві користувачі уникають оплати податків. Нові правила стануть засобом боротьби з цією проблемою та допоможуть поповнити державний бюджет.

Введення нововведень також дозволить привести польське законодавство у відповідність до директиви ЄС DAC7, яку Польща мала реалізувати вже на початку 2023 року, але вона затримувалася.

Раніше повідомлялося, що Нова пошта почала доставляти посилки з OLX до Польщі. З'явилася інформація, як зробити замовлення.

Читайте також