Польща вводить режим надзвичайного стану через повені

Місто, заповнене паводком у Польщі
Місто, заповнене паводком у Польщі

Прем'єр-міністр Польщі проголосив режим стихійного лиха через повені

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск оголосив про введення режиму стихійного лиха через повені, які сталися на півдні країни. Він повідомив про це на своїй сторінці у соцмережі Twitter.

«Після консультацій з компетентними міністрами та службами я доручив підготувати розпорядження Ради міністрів щодо запровадження режиму стихійного лиха», – написав Туск.

Повінь сталася у Сілезькому та Нижньо-Сілезькому воєводствах південної та південно-західної Польщі. Це сталося через переповнення річки Ниса після сильних дощів. У деяких районах зруйнувалися мости, евакуюють людей за допомогою гвинтокрилів.

Негода також призвела до повені в Австрії, Чехії та Румунії. Наприклад, в Чехії повінь спричинена тривалими дощами, які тривають з 12 вересня.

Без електрики залишилось близько 260 тис. будинків через негоду, майже 1,9 тис. мешканців були евакуйовані. Залізничне сполучення у Моравсько-Сілезькому регіоні було майже повністю припинено.

У місті Глухолази в Польщі повінь зруйнувала міст. Місцева влада закликає людей евакуйовуватися. За інформацією видання, вода затекла через насипи на тимчасовому мосту через річку Бяла Глухоляска, через це міст зруйнувався.

Читайте також