Повернення чоловіків призовного віку в Україну: Польща зробила нову заяву

Повернення чоловіків призовного віку з Польщі
Повернення чоловіків призовного віку з Польщі

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський зазначив, що обговорення щодо повернення в Україну осіб, які ухиляються від військової служби, проводиться на рівні Європейського союзу. Він також висловив думку, що ЄС може створити умови, які заохочуватимуть чоловіків призовного віку повертатися в Україну.

У свою чергу, ЄС може встановити такі умови для українців, які перебувають в ЄС, щоб змусити їх виконувати свій обов'язок щодо захисту Батьківщини, – заявив Сікорський.

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш також заявив, що його країна готова допомогти Україні у вирішенні цього питання.

Згідно з радником керівника Офісу президента Михайлом Подоляком, в Європейському Союзі буде прийнято спільне рішення щодо повернення українських чоловіків призовного віку на батьківщину.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України заборонив пересилання паспорта громадянина України та закордонного паспорта для чоловіків у віці від 18 до 60 років під час їх перебування за кордоном. До цього Міністерство закордонних справ закликало всі консульства України припинити надання послуг чоловікам призовного віку.

Читайте також