Повітряні сили прокоментували інформацію про «знищення» Patriot

Повітряні сили коментують «знищення» Patriot
Повітряні сили коментують «знищення» Patriot

Міністерство оборони РФ повідомило про знищення дивізіону Patriot у Дніпропетровській області, але ця інформація не відповідає дійсності. За словами Юрія Ігната, виконувача обов'язків начальника управління комунікацій Повітряних сил ЗСУ, ворог пошкодив кілька одиниць техніки, а не знищив її.

Ігнат підкреслив, що це війна, і війна призводить до пошкодження не тільки людей, але й техніки. Він також зазначив, що дивізіон Patriot продовжує виконувати свої завдання в регіоні, незважаючи на пошкодження.

У той же день, згідно з Ігнатовим, дивізіон Patriot веде бій проти російських балістичних ракет і вдало перехоплює деяку частину з них. Він також зауважив, що технології на війні постійно розвиваються, і росіяни змінюють свою тактику застосування.

Нідерланди планують передати Україні три пускові установки до зенітно-ракетного комплексу Patriot, а Румунія також передбачає надання Україні системи протиракетної оборони Patriot. Україні потрібно 25 зенітних ракетних комплексів Patriot, щоб повністю закрити небо над країною.

Читайте також