Прем'єр Словаччини просуває ідею діалогу з Путіним

Перший абзац:

За словами Прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, потрібно здійснювати діалог з Володимиром Путіним. Він висловив при цьому свою думку щодо того, що відносини між Братиславою і Москвою наразі "практично мертві".

«Я хотів би сказати відверто, що я не поділяю погляд на те, що Росія не існує, Росія була, є і буде», - зазначив Фіцо під час відповідей на запитання в парламенті.

Фіцо підкреслив, що після закінчення війни в Україні буде необхідно "стабілізувати відносини з РФ". За його словами, ситуація, коли дипломатичні представництва обох країн опинилися у повній ізоляції, є неприйнятною.

«Це, на мою думку, не правильно. Ми повинні спілкуватися між собою», - сказав політик зі словаччини.

Другий абзац:

Фіцо згадав, що Російська Федерація була важливим партнером для Словаччини протягом останніх років. Проте на даний момент рівень відносин між двома країнами є низьким, і тому необхідно зміцнювати контакти.

Важливо зазначити, що це не перший гучний заяви Фіцо щодо війни в Україні. Він заявив, що неможливо завершити війну РФ в Україні з військовою силою. За його словами, війна приводить лише до "непотрібної кровопролиття без результатів". Також політик зі Словаччини відзначив, що "підтвердив інтерес Словаччини в наданні допомоги Україні в гуманітарній та цивільній сферах". Водночас прем'єр заявив, що Словаччина все ще забороняє імпорт українського зерна.