Прогноз курсу валют: чи долар може подорожчати до 45 гривень до кінця року

Прогноз курсу валют: можлива стабілізація гривні
Прогноз курсу валют: можлива стабілізація гривні

Економіст Данило Монін попередив про можливе значне послаблення гривні до кінця 2024 року. На його думку, Національному банку України (НБУ) буде важко утримати курс долара на рівні 41-42 гривні.

НБУ може це робити (утримувати курс гривні, – ред.), але інші фактори говорять про недоцільність цієї дії зараз. - Данило Монін

Економіст вважає, що ситуація на валютному ринку, ймовірно, розвиватиметься за девальваційним сценарієм.

Однією із головних причин очікуваної девальвації Монін називає закладений у проекті державного бюджету середній курс долара на рівні 45 гривень. Це може спонукати НБУ розпочати процес планової девальвації національної валюти.

Курс долара

Прогнози економіста

За прогнозами економіста, до кінця 2024 року курс долара може сягнути 43 гривень, а максимальна позначка, до якої може дійти валюта, - 44 гривні.

Експерт наголошує, що поточна ситуація на валютному ринку потребує уважного ставлення до заощаджень. Він рекомендує вибирати лише надійні депозити, щоб мінімізувати ризики за умов можливої ​​девальвації гривні.

Оптимістичні прогнози

У свою чергу, економіст Олег Устенко, який раніше був радником президента України, поділився оптимістичними прогнозами щодо курсу валют.

Читайте також