"Противник застосовує тактику терору": Генштаб повідомив про російські удари по Україні

Росія продовжує загарбницьку війну проти України, не рахуючись із величезними втратами.

Для досягнення своїх цілей противник застосовує тактику терору, завдає ударів, здійснює обстріли цивільних об'єктів, зокрема, житлових кварталів. Про це вранці 7 червня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Так, протягом минулої доби росіяни завдали 35 ракетних ударів. Застосували крилаті ракети повітряного базування Х-101/Х-555. Усі були знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою", ‒ наголошують у Генштабі.

Ворог також завдав 41 авіаційного удару та здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

У Генштабі також нагадали, що російські терористи здійснили черговий воєнний злочин ‒ щоб не допустити просування українських військ підірвали внутрішні конструкції Каховської ГЕС. Внаслідок теракту близько 80 населених пунктів знаходяться в зоні підтоплення.

Вночі 6 червня російські окупанти підірвали Каховську ГЕС. Почалося стрімке затоплення прибережних населених пунктів та частини Херсона. В області оголошено термінову евакуацію.

Головне управлінні розвідки Міністерства оборони має докази використання російськими окупантами вибухівки для підриву Каховської гідроелектростанції.