Путін готує новий великий наступ: в ISW з'ясували імовірні напрями

Президент Росії Володимир Путін у найближчі пів року спробує здійснити нову спробу рішучого наступу, найімовірніше, в Луганській області.

Російський диктатор спробує таким чином повернути ініціативу на фронті, аби зупинити поточні успіхи Збройних сил України, повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Запланований наступ росіян відбуватиметься в Луганській області або в районі Вугледара на Донеччині. Вирішальною стратегічною дією в Луганській області може бути або великий наступ, або російська оборонна операція для зупинення ЗСУ. Інсайдери Кремля повідомили агентству Bloomberg, що новий наступ Путіна, аби повернути ініціативу на полі бою, може розпочатися вже в лютому або березні", сказано у свіжому звіті ISW.

Фахівці вказують, що недавні наземні атаки окупантів у Запорізькій області можуть бути спрямовані на розосередження українських сил і створення умов для наступу на Луганськ.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також РФ передислоковує частини 2-ї мотострілецької дивізії з Білорусі в Луганську область.

"Російські так звані військові блогери дедалі частіше списують ідею повторної атаки на Київ як інформаційну операцію та припускають, що найбільш імовірною ціллю російського наступу буде схід України або сусідня з РФ Харківська область", додають аналітики.

Новий наступ РФ навряд чи буде спрямований на північну частину України. Немає ознак того, що окупанти формують ударні групи в Білорусі. Росіяни здебільшого використовують білоруську інфраструктуру та навчальний потенціал для тренувальних ротацій, тож наступ, про який йдеться, найімовірніше, буде спрямований на Луганську область. Водночас він також може відбутися у районі Вугледара на заході від Донецька.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впевнений, що російський ворог знову піде на Київ. Для цього, за його словами, росіяни готують близько 200 тис. нових солдатів.