"Путін розчарований": Голова комітету НАТО про ядерні погрози Росії

Путін розчарований: ядерні погрози Росії
Путін розчарований: ядерні погрози Росії

Голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер прокоментував заяви Володимира Путіна щодо перегляду доктрини ядерного стримування Росії. Він вважає, що ці заяви свідчать про незадоволення Путіна результатами війни в Україні.

Бауер, в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", зазначив, що Росія не досягла жодної зі своїх стратегічних цілей у війні з Україною. Він сказав: "Вони планували захопити Київ протягом п'яти днів, свернути уряд і встановити маріонетковий режим - жодна ціль не була досягнута".

Адмірал наголосив, що Україна здійснює успішні атаки на російські цілі з підтримкою партнерів з 50 країн. Він привів приклади недавніх атак на склади зброї та нафтопереробні заводи в Росії.

Бауер підкреслив, що дії України відповідають міжнародному праву: "Самооборона не обмежується кордонами. Можна напасти на націю, яка напала на вас, щоб послабити її здатність продовжувати боротьбу проти вас".

Про заяви Путіна, що країни, які підтримують Україну, є учасниками війни, Бауер заявив: "Ми не є учасниками війни. Те, що ми робимо, відповідає статуту ООН: ми допомагаємо нації, яка захищається від агресора".

Голова Військового комітету НАТО підкреслив важливість підтримки України і зазначив, що це питання стосується не лише суверенітету України, а й захисту міжнародного порядку, заснованого на правилах.

Читайте також