Путін шукає винних у подіях в Курській області - ISW

Путін шукає винних у Курській області
Путін шукає винних у Курській області

В Інституті вивчення війни стверджують, що Володимир Путін намагається показати себе компетентним відносно ситуації в Курській області і перекласти відповідальність за вторгнення ЗСУ на інших російських представників влади і військових. Аналітики заявили, що Путін намагається виставити себе як ефективного менеджера і перекладати відповідальність на інших осіб.

12 серпня Путін провів нараду з російськими військовими і представниками влади, де обговорив ситуацію в Курській, Брянській і Бєлгородській областях. Він дорікнув в.о. губернатора Курської області і дав також свою оцінку політичній ситуації, пов'язаній із вторгненням України в Росію.

Путін також звернув увагу на заяву першого віце-прем'єра Мантурова і зазначив, що не всі ключові соціальні питання були під контролем. Губернатор Бєлгородської області звернувся до Путіна з проханням про підтримку соціальної політики для населення.

Аналітики вважають, що Путін намагається перекласти відповідальність на інших чиновників і представити себе як особу, що контролює ситуацію. Він публікує тексти доповідей голів регіонів, щоб показати, що саме вони несуть відповідальність за проблеми і потребують його допомоги. Проте Кремль не публікує доповіді російських військових і силовиків, що свідчить про попередження для інших чиновників утриматися від коментарів щодо українського вторгнення.

Путін наказав Мінобороні, ФСБ і Росгвардії завдання, пов'язані з українсько-російським кордоном. Він стверджує, що головне завдання МО Росії - витіснити українські сили з російської території.

Джерело: Українська правда

Читайте також