Рада підтримала підвищення податків, Росія обстріляла Харків. Головне за 17 вересня

Обстріл Харкова, Рада підвищує податки
Обстріл Харкова, Рада підвищує податки

Верховна Рада підтримала законопроєкт про підвищення податків на 58 млрд грн у 2024 році. За законопроєкт проголосували 241 депутат, проти виступили 14, 28 утрималися. Законопроєкт передбачає збільшення військового збору, підвищення податків для ФОП, авансових внесків на АЗС та інші зміни. Ці податкові зміни збільшать держбюджет у 2024 році на 58 млрд грн і на 137 млрд грн у 2025.

Окупанти обстріляли Харків керованими авіаційними бомбами, у результаті чого постраждали семеро осіб, зокрема троє цивільних осіб та четверо рятувальників.

У Лівані сталися масові вибухи пейджерів, котрі використовували бойовики «Хезболли» для зв’язку. В результаті вибухів загинули щонайменше вісім людей та близько 2 тисяч поранені. Також постраждав посол Ірану у Бейруті.

Російські загарбники стратили мечем українського полоненого військовополоненого. Ці дії росіян є грубим порушенням Женевської конвенції про поводження з військовополоненими. Уповноважений Верховної Ради з прав людини направив листи до міжнародних організацій, Міжнародного комітету Червоного Хреста (МКЧХ) та ООН.

Читайте також