Радбез ООН підтримав план США про припинення вогню в секторі Газа

Радбез ООН підтримав план США про припинення вогню в секторі Газа

Резолюція ООН підтримала план США з приводу припинення вогню між Ізраїлем і сектором Газа

Рада Безпеки ООН проголосувала за план США, який передбачає повне припинення вогню між Ізраїлем і сектором Газа. В рамках плану передбачено звільнення заручників, обмін ув'язненими та повернення тіл загиблих. За резолюцію проголосували 14 з 15 членів Ради Безпеки, включаючи США, а Росія утрималася.

У тексті резолюції зазначено, що Ізраїль погодився на пропозицію про припинення вогню, і ХАМАС також закликається погодитися з цим. План складається з трьох етапів, включаючи обмін заручниками та ув'язненими, остаточне припинення бойових дій та повне виведення ізраїльських військ з Гази. Також передбачається план реконструкції і відновлення Гази, яка була серйозно пошкоджена під час конфлікту.

Резолюція, яка була ухвалена в понеділок, є результатом трифазного плану, згаданого президентом США Джо Байденом, і вказує на становище Ізраїлю щодо подальших дій. Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху висловив незадоволення окремими положеннями резолюції і заявив про продовження військових операцій до повного понищення ХАМАСу.

Джерело: Українська правда

Читайте також: