Рятувальники оприлюднили відео дивовижного порятунку 21-річної дівчини у Хмельницькому

У війні не залишили живою майже ціла сім'я

22 березня 2024 року Хмельницький проснувся від страшних вибухів. Ворог наклав удари на місто з беспілотників і крилатих ракет. Під завалами житлового будинку знайшли 21-річну Марію, яку врятував старший лейтенант Ростислав Лобунько, повідомляє ДСНС.

Ростислав розповідає, що почув тривогу і спустився в укриття. Він запам'ятав безліч вибухів і атак над містом. Коли надійшла інформація про під завалами дівчину, він разом з рятувальниками поспішив на місце трагедії.

«Я обійшов навколо руїн будинку, хотів зрозуміти, де вона могла б сховатися. Відкопували руками, щоб не пошкодити її. На глибині одного метра знайшли голову і почули її слабкий голос. Це нам дуже допомогло, бо ми чули маму по телефону і знали, де шукати», - розповів рятувальник.

Під завалами також знайшли чоловіка, який на жаль помер. Ростислав зізнається, що це було найемоційніше чергування для нього. Кілька днів після трагедії, він разом з колегами відвідав Марію в лікарні і приніс їй подарунки для підтримки і швидкого одужання.

Ростислав народився в військовій родині і вступив до служби порятунку через покликання долі. Він служить у пожежно-рятувальній частині м. Хмельницький. Його опора та підтримка - сім'я та кохана дівчина Юлія.

Рятувальники постійно зіткнюються з емоційною напругою, але всі ці труднощі компенсують врятовані життя і вдячність мільйонів людей.