Головна

«Резерв+» показує статус розшуку: Міноборони пояснило, що робити

Статус розшуку на резервному числі

Заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко повідомила, що під час оновлення облікових даних через застосунок "Резерв+" військовозобов'язані отримали повідомлення про те, що вони мають статус "у розшуку". Міноборони створило можливість надсилати запити до технічної підтримки щодо таких ситуацій.

Згідно зі словами Черногоренко, у такому випадку є два варіанти дій. Перший - звернення до служби підтримки, другий - виправлення офлайн через візит до ТЦК. Проте, пізніше буде введено можливість виправлення в автоматичному режимі, щоб людина не ходила до військкомату для зміни даних.

"Ми зараз знаходимось в розробці додаткового функціоналу, де можна буде дистанційно звернутися за виправленням даних, не здійснюючи візит до ТЦК та СП. Це буде дуже зручна історія, коли не треба буде ходити, знімати себе з розшуку, якщо це було здійснено помилково", - сказала Черногоренко.

Черногоренко додала, що Міноборони розуміє, що у таких випадках може бути людський фактор і оператор (ТЦК) може помилятися. Однак, завдяки тому, що людина бачить свій статус, можна швидко виправляти помилки. За словами заступниці міністра, після запуску "Резерв+" понад 150 тис. людей авторизувалися у застосунку.

Згідно з новим законом про мобілізацію, після оновлення облікових даних військовозобов'язаний може отримати направлення на військово-лікарську комісію, яку потрібно буде пройти.

Повна версія "Резерв+" з'явиться вже влітку. У застосунку також з'явиться електронний військовий квиток, який можна буде показувати правоохоронцям.

Читайте також: