РФ конфіскувала у Google понад $100 млн: названо мету

РФ конфіскувала $100 млн у Google: мета
РФ конфіскувала $100 млн у Google: мета

Російська влада конфіскувала 100 млн доларів з рахунків Google для фінансування пропаганди

За даними американських документів, у 2022 році російські судові пристави вилучили понад $100 млн з рахунків Google в російських банках. Ці кошти були направлені на фінансування пропагандистських телеканалів, які підтримують війну Росії в Україні, зокрема RT та "Царьград ТВ".

Ця дія російської влади призвела до банкрутства російського підрозділу Google, який звинуватив Кремль у незаконному вилученні активів. У судових документах підтверджується, що арешт банківських рахунків було здійснено московським судом після того, як Google був зобов'язаний компенсувати збитки телеканалу "Царьград ТВ", який належить олігарху Костянтину Малофєєву.

Крім того, Google також отримав судові рішення щодо компенсацій для RT і NFPT за видалення їхніх акаунтів та контенту з платформи YouTube. Google подав позови до американських і британських судів проти RT, "Царьград ТВ" та NFPT.

Нагадаємо, що сервіс контекстної реклами Google AdSense зупиняє свою діяльність в російському Інтернеті і вимикає облікові записи користувачів з Росії.

Читайте також