РФ оголосить нову хвилю мобілізації до кінця року - FT

РФ оголосить нову хвилю мобілізації до кінця року - FT

Росія планує провести ще одну хвилю мобілізації до кінця 2024 року. Про це повідомлено в Financial Times. Проте російське командування намагалось заманити чоловіків на війну через підписання контрактів, оскільки попередня мобілізація викликала протести в суспільстві.

У 2022 році Росія змогла набрати близько 30-40 тисяч нових солдатів щомісяця. Підсумково ж минулого року було залучено понад 385 тисяч осіб. Попри значні втрати, російська армія в 15% більша, ніж на початку вторгнення в Україну 2022 року. Серед факторів, що впливають на збільшення чисельності, ключову роль відіграють зарплати російських військових.

Потреба у новій хвилі мобілізації

Згідно з інформацією, Росія збирається змінити підхід до набору кадрів, оскільки буде нестача людей для нових наступів. "Нова Хвиля часткової мобілізації стане неминучою до кінця року або на початку наступного", - заявило джерело Financial Times.

За словами джерела, російська влада готова пожертвувати оперативними успіхами на фронті, щоб зменшити кількість росіян, що знаходяться у війні. Матеріал також підтверджує, що нова мобілізація є необхідною для підтримки переваги Росії на полі бою.

Джерело: Укрінформ

Читайте також: