РФ спробувала помститися Німеччині за рішення про передачу танків

Після рішення Німеччини передати Україні танки Leopard російські хакери атакували офіційні органи та інфраструктуру ФРН.

Наслідки ворожих кібератак вдалося мінімізувати завдяки зусиллям кіберфахівців, заявила заступниця речника федерального уряду Крістіне Гоффманн, передає "Укрінформ".

"У середу та четвер DDoS-атаки спостерігалися на багатьох комп'ютерах і серверах. Здебільшого вдалося ці атаки відбити, тож масштабних і серйозних пошкоджень не сталося", сказала вона.

Насамперед кібератаки торкнулися сайтів аеропортів, установ фінансового сектора, органів влади федерального та земельного рівнів, зокрема, МВС землі Баден-Вюртемберг. Відповідальність за атаки взяло на себе російське хакерське угруповання Killnet, лояльне до російського диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Вони заявили, що їхні дії є відповіддю на анонсоване постачання до України німецьких танків Leopard 2. Експерти не виключають, що угрупованню могли допомагати й так звані хакери-волонтери", ідеться у повідомленні.

Гоффман також додала, що Федеральне відомство інформаційної безпеки попередило уразливі інституції та дало поради, як протистояти таким атакам.

Збройним силам Україні потрібно від 300 до 500 танків для наступальний дій. Танки мають надходити в Україну з якомога меншим розривом у часі між ухваленням рішення про їх надання і постачанням, сказав президент Володимир Зеленський.

25 січня Сполучені Штати Америки оголосили про передачу Україні 31 танка M1 Abrams. Abrams називають найкращим сучасним танком.

Також уряд Німеччини оголосив про передачу Україні танків Leopard 2. Видав дозвіл на реекспорт іншим країнам.

Минулого тижня Велика Британія оголосила про передачу ескадрону танків Challenger 2. Про передачу танків також повідомили Польща і Канада.