РФ завдала масованого удару КАБами по Запоріжжю: десятки зруйнованих будинків та постраждалі

Масована атака кабами РФ в Запоріжжі
Масована атака кабами РФ в Запоріжжі

У ніч на 29 вересня 2024 року місто Запоріжжя зазнало масованої атаки російських військ, які використовували керовані авіаційні бомби (КАБ). Про це повідомляє "Хвиля".

За даними Запорізької обласної військової адміністрації та ДСНС Запорізької області, атака була спрямована на житлові райони міста. Голова ОВА Іван Федоров повідомив: "Понад 10 багатоквартирних будинків і більше 10 приватних будівель були понівечені. Внаслідок ранкової атаки отримали пошкодження житлові будинки, об'єкти соціальної інфраструктури в Шевченківському, Олександрівському та Комунарському районах міста. Є руйнування також однієї нежитлової споруди та навчального закладу".

За даними ДСНС, від 5:25 до 6:00 ранку ворог здійснив цілу хвилю авіаційних ударів по Запоріжжі. Наразі відомо про зруйнований щонайменше один багатоквартирний будинок, можливо, під завалами є люди. Також постраждали 6 приватних будинків у різних районах міста.

Запорізька ОВА повідомляє про 6 постраждалих, двоє з яких перебувають у тяжкому стані та доставлені до лікарень. Також внаслідок обстрілу в місті спалахнуло кілька пожеж. Атака також вплинула на розклад поїздів Укрзалізниці на станціях Запоріжжя.

На місці ударів працюють рятувальні служби, комунальні підприємства, поліція, вибухотехніки, волонтери та інші профільні служби міста. Здійснюються пошукові та аварійно-рятувальні роботи. Місцева влада заявляє, що надасть допомогу постраждалим через соціальні служби та за підтримки міжнародних донорів.

Протягом доби російські окупанти також інтенсивно атакували Запорізьку область, здійснивши 345 ударів по дев'яти населеним пунктам. Авіаудари були вчинені на Кам'янське, Новодарівку, Малу Токмачку та Новоандріївку. Безпілотники атакували Біленьке, Гуляйполе, Новоандріївку, Новоданилівку, Роботино, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне. Реактивна артилерія та звичайна артилерія обстрілювали Гуляйполе, Новоданилівку, Роботино, Новоандріївку, Малу Токмачку, Малинівку та Левадне. Внаслідок атак було зафіксовано 19 випадків руйнування житлових будинків та об'єктів інфраструктури у цих населених пунктах.

Експерти попереджали, що Російська Федерація додатково налагодила виробництво керованих авіаційних бомб, тому очікується посилення ударів по мирному населенню України.

Читайте також