Роботи для випускників поменшало: що відбувається на ринку праці

Роботи для випускників: зміни на ринку праці
Роботи для випускників: зміни на ринку праці

За дослідженням, 75% компаній мають проблеми при наймі нещодавніх випускників через їх недостатню мотивацію, комунікативні навички та професіоналізм.

53% фахівців з рекрутингу вважають, що випускники покоління Z не володіють достатньо високим рівнем професіоналізму і погано адаптуються до робочого оточення. Деякі з найбільш поширених проблем включають слабку робочу етику (55%) і негативне ставлення до критики (54%), повідомляє Intelligent.

Крім того, кожен п'ятий менеджер з рекрутингу повідомляє, що випускники часто не справляються з робочим навантаженням, запізнюються на роботу та проявляють непрофесіоналізм. Це створює додаткові труднощі для компаній, які намагаються скласти продуктивні команди з молодими працівниками.

Внаслідок недостатньої підготовки нових працівників, 60% компаній були змушені звільнити нещодавніх випускників в 2024 році. Крім того, 79% роботодавців включили невдалих початківців до планів підвищення ефективності з метою допомогти їм адаптуватися до вимог роботи. Проте, це не завжди призводить до успіху. Роботодавці також впроваджують навчання з офісного етикету: 54% компаній пропонують такий курс, а 48% роблять його обов'язковим для всіх нових працівників.

Незважаючи на існуючі проблеми, більшість компаній (84%) планують продовжувати наймати нещодавніх випускників у 2025 році. Однак, деякі (16%) мають сумніви щодо цього, посилаючись на минулі негативні досвіди з молодими працівниками та високу плинність кадрів.

Ключовими факторами, які змусили б роботодавців позитивніше ставитися до нових випускників, є ініціативність (57%), позитивне ставлення до роботи (56%), а також сильна працівна етика (54%). Пунктуальність та здатність до адаптації (53%) також важливі для успішної інтеграції молодих фахівців в робоче оточення.

Джерело: OBOZ.UA

Читайте також